Selecteer een pagina

Beplanting

Bij het kiezen van beplanting is het belangrijk om rekening te houden met de ligging van uw tuin. Is uw tuin ten opzichte van de zon gericht op het noorden, zuiden, oosten of westen? Wanneer is er zon en wanneer is er schaduw? Dit heeft namelijk gevolgen voor o.a. de keuze van de beplanting. 

Wat doen zon en schaduw met uw tuin?

Zon en schaduw hebben grote invloed op de temperatuur, de soorten planten en de beste plaats voor een terras in uw tuin. Het is daarom verstandig om bij het inrichten van een tuin rekening te houden met hoe het zonlicht in uw tuin schijnt. Bij een goed tuinontwerp moet u dus altijd rekening houden met het zonlicht in uw tuin.

Zonlicht zorgt ervoor dat uw tuin er levendiger uitziet. De kleuren komen tot leven en u kunt in de hete middagzon zelfs mediterrane planten laten groeien.

Het ontbreken van zonlicht op sommige plekken zorgt ervoor dat deze plaatsen koel en vochtig zijn. Het zonlicht kan deze plekken maar moeilijk bereiken waardoor ze niet opwarmen met de juiste selectie beplanting kan er van deze schaduwhoeken gebruik gemaakt worden, waardoor de oppervlakte optimaal wordt gebruikt.

De ligging van de tuin kunt u niet kunt veranderen. Maar u kunt het ontwerp van de tuin er wel op aanpassen. Iedere ligging heeft iets speciaals, unieks wat te benutten is als positief punt in de tuin. Mits u bij het ontwerp maar direct rekening houdt met alle aspecten ten aanzien van de beplanting.

Planten op voorraad

Voor onze eigen projecten houden wij een assortiment aan van verschillende planten om op het bovengenoemde in te kunnen spelen.

Neem contact met ons op voor het actuele aanbod,

 

Het resultaat van ons werk

Graag laten wij u zien wat het volgens ons betekent als uw (ook ) uw thuis is. Namelijk een plaats waar u graag tijd doorbrengt en plezier met familie, buren en vrienden beleefd.

“Schaduwrijke plekken voor onze jongste”

Aangezien de zomers steeds heter lijken te worden wilden wij graag een tuin met veel schaduwrijke plekken voor onze kinderen. De hangmat was helemaal een geweldige toevoeging!

"Voor onze Vereniging Van Eigenaren is PP Hoveniers echt een ware uitkomst!"

“We zitten nu hele avonden buiten”

Lange zomeravonden borrelen aan een lange tafel in de tuin met vrienden, dat doe wij het liefst. PP Hoveniers heeft onze tuin er helemaal op ingericht en met resultaat: wij zitten nu hele avonden buiten.

“Doordat PP Hoveniers onze groene buitenruimte heeft aangepakt is onze uitstraling een stuk professioneler geworden.”

Neem contact met ons op

Provincialeweg 33, 1108 AB Amsterdam

Laten we samen uw droomtuin creëren

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek bij ons aan en wij bekijken samen met u wat er mogelijk is voor uw tuin. Op basis van uw interieur, de omgeving, het huis en de bodemgesteldheid doen wij een een gerichte offerte, geheel afgestemd op het door u gestelde budget.