Selecteer een pagina

Ontwerp

Tijdens een eerste advies gesprek inventariseren wij uw wensen en lichten onze werkwijze toe. Vrijblijvend zullen wij u een beeld schetsen dat wij daarna in een gedegen offerte voor u uitwerken.

Maatwerk

Uiteraard is ieder ontwerp dat wij maken een stuk maatwerk dat moet beantwoorden aan de zaken die in het adviesgesprek aan bod zijn gekomen.

Het is wel zo dat wij bij al onze ontwerpen uitgaan van een paar universele richtlijnen:

  • Juiste verhouding tussen beplanting en bestrating
  • Juiste verhouding in hoogte van de beplanting
  • Voldoende privacy in huis of tuin
  • Voldoende sfeer en diversiteit

Verhouding beplanting/bestrating

Met zoveel keuze aan verharding en vraag naar onderhoudsarme tuinen wordt er vaak gekozen voor grote oppervlaktes verharding in plaats van border en groen. Met creativiteit zoeken wij samen met u naar een juiste balans.

Juiste hoogte verhouding

Door lage beplanting zoals bodembedekkers te combineren met hogere beplanting zoals bomen, struiken of hagen ontstaat er een positieve spanning in de tuin. Wij creëren het liefst een tuin waarin het hele jaar door iets te beleven is. Vogels nestelen in de heg, bomen verkleuren prachtig in de herfst en de wintergroene struiken zorgen voor een groenbeleving in de winter.

Privacy in de tuin

Het is fijn om enige mate van privacy te kunnen genieten in uw tuin. Het toepassen van een verschillende struiken, hagen, siergrassen of bomen zorgen ervoor dat dit ontstaat. Vooral wintergroene planten zijn geschikt voor afscheidingen en zorgen het hele jaar door voor privacy.

Een sfeervolle tuin

Wanneer wij ons oor goed bij u te luister hebben gelegd zal dit zijn weerslag vinden in de sfeer van de tuin. Los van de beplanting creëren wij uw persoonlijke sfeer door het gebruik van decoratie, verlichting, waterpartijen en meubilair.

Het resultaat van ons werk

Graag laten wij u zien wat het volgens ons betekent als uw (ook ) uw thuis is. Namelijk een plaats waar u graag tijd doorbrengt en plezier met familie, buren en vrienden beleefd.

“Schaduwrijke plekken voor onze jongste”

Aangezien de zomers steeds heter lijken te worden wilden wij graag een tuin met veel schaduwrijke plekken voor onze kinderen. De hangmat was helemaal een geweldige toevoeging!

"Voor onze Vereniging Van Eigenaren is PP Hoveniers echt een ware uitkomst!"

“We zitten nu hele avonden buiten”

Lange zomeravonden borrelen aan een lange tafel in de tuin met vrienden, dat doe wij het liefst. PP Hoveniers heeft onze tuin er helemaal op ingericht en met resultaat: wij zitten nu hele avonden buiten.

“Doordat PP Hoveniers onze groene buitenruimte heeft aangepakt is onze uitstraling een stuk professioneler geworden.”

Neem contact met ons op

Provincialeweg 33, 1108 AB Amsterdam

Laten we samen uw droomtuin creëren

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek bij ons aan en wij bekijken samen met u wat er mogelijk is voor uw tuin. Op basis van uw interieur, de omgeving, het huis en de bodemgesteldheid doen wij een een gerichte offerte, geheel afgestemd op het door u gestelde budget.